Uithuilen en opnieuw beginnen

Afgelopen weekend stond er een absolute kraker op het programma voor De Heren II. Kampong H34, laat je niet misleiden door het hoge teamnummer, was de tegenstander. Een team dat al twee maal in de nog jonge competitie met dubbele cijfers had gewonnen maar tot de dit weekend in punten gelijk stond met de mannen van het tweede team van de BMHV.

Na drie minuten concludeerde iedereen langs de zijlijn dat Kampong H34 deze kraker zou gaan winnen. Ze speelde hoog tempo, maakte prachtige individuele acties en bleken over een geweldige conditie te beschikken. Het enige wat Baarn hier tegenover kon zetten was met negen man tegenhouden (wat tactisch overigens geweldig werd uitgevoerd), heel erg fysiek spel en elke beslissing van de arbitrage in twijfel trekken tot ergernis van Kampong en de scheidsrechters zelf.

Na een klein kwartier kwam Kampong eindelijk op voorsprong. Het doelpunt werd nog even aangevochten maar dit was tevergeefs. Toch, tot ieders verbazing, maakte Baarn enkele minuten later de gelijkmaker. Door een snelle counter kwam de bal uit bij P. Fugers. Hij draaide in de cirkel uiteraard naar zijn backhand en de keeper van Kampong kon alleen toekijken hoe de bal de plank raakte.

De hockeyers uit Utrecht wist niet wat ze overkwam en Baarn besloot nog harder te gaan spelen. Overtreding op overtreding en Kampong kon niet in zijn spel komen. Op slag van rust kwam H34 uiteindelijk verdiend op voorsprong. Baarn was in 35 minuten kapot gespeeld en de koppies hingen in de rust van vermoeidheid naar beneden. Aanvoerder Matthijs van de Kuinder was tevreden maar moest ook concluderen dat er niet meer in zat dat er tot dan toe door Baarn gepresteerd was.

Na rust zette Kampong nog een tandje bij en al snel vlogen de doelpunten keeper Berend Rebel om de oren. Uiteindelijk mag Baarn blij zijn dat het bij 8-1 is gebleven. Kampong H34 hoort duidelijk niet in de competitie bij Baarn. Achteraf bleek ook dat deze mannen vorig seizoen bij een andere club heel hoog speelde maar omdat ze gewisseld zijn van club ze weer onderaan moeten beginnen. Erg jammer voor de competitie

De Heren II heeft nu twee weken rust en daarna zal het de draad weer oppakken en dit seizoen strijden voor de tweede plaats. Een tweede plek zal aanvoelen als kampioen worden.